VIZITKA  

Apartma Rogaška Slatina
Herček Marija
Strma cesta 7
3250 Rogaška Slatina 
Tel. :(+386) 3 581 66 03 
Mob.:(+386) 41 410 717
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
46°13.950´ N 015°38.123´ E

   

PONUDBA  

Zasebne sobe in apartmaji
Private rooms and apartments
Camere e appartamenti privati
Privatzimmer und Ferienwohn..

   

   

Steklarna Rogaška Slatina

steklarnaSteklarna Rogaška d.d. je eden izmed vodilnih proizvajalcev kristalnih izdelkov na svetu, blagovno znamko Rogaška pa na svojem področju uvrščamo na najvišji nivo, tako s ceno, kakovostjo kot tudi inovativnostjo v obliki.

V Steklarni Rogaška se zavedamo, da ne oblikujemo vsakdanjih predmetov. Oblikujemo ravnovesje med funkcionalnostjo in estetiko. Z vsakim našim izdelkom si drznemo vplivati in delno oblikovati tudi občutke uporabnika. Zavedamo se moči lepote, ki jo ima kristal, zato ga namenjamo ljudem, ki cenijo plemenitost duha, znanje, kulturo in umetnost.

V Rogaški negujemo in nadaljujemo tradicijo starih steklarskih veščin ročnega izdelovanja, saj ne želimo, da bi ta poklic in dejavnost izumrla. S tem ohranjamo skoraj 350-letno umetnost izdelave kristalnih izdelkov na slovenskem. Ohranjamo izdelke, ki mnogokrat nastopajo kot glasniki slovenske kulture, znanja in izvirnosti idej.

Foto: foto arhiv
Vir: www.steklarna-rogaska.si

FaceBook  Twitter  

Donat mg mineralna voda

Po vsebnosti magnezija je Donat Mg edinstvena mineralna voda sveta. Izvira iz globin od 280 do skoraj 600 metrov. V enem litru Donata Mg je raztopljenih več kot 13 g trdnih mineralnih snovi, od katerih je najpomembnejši magnezij. V litru vode ga je več kot 1000 mg, kar uvršča Donat Mg v sam svetovni vrh tovrstnih mineralnih voda.

Telo z magnezijem bolje deluje
Magnezij je eden najpomembnejših elementov 200 metabolnih procesih v človekovem telesu. Še posebej pomemben je pri membranskih transportnih sistemih, krčenju mišic, razgradnji glukoze, sintezi beljakovin in nukleinskih kislin ter pri oksidativni fosforilaciji, ki je vir nastajanja za življenje potrebne energije. Magnezij omogoča oksidacijo maščobnih kislin, zmanjša količino holesterola, trigliceridov in sečne kisline v krvi. Človek potrebuje 350 do 400 mg magnezija vsak dan. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči apatičnost in depresije, nezmožnost koncentracije, slabše delovanje mišic in krče. V prebavnem sistemu pomanjkanje magnezija povzroča neješčnost, bolečine v trebuhu in prebavne motnje. Premajhna količina magnezija je lahko povezana tudi z motnjami srčnega ritma.

Foto: foto arhiv
Vir: www.donatmg.net

FaceBook  Twitter  

Calska gorca

calskaNa širšem vinogradniškem področju Calska gorca predstavlja eno redkih zidanic bogate zasnove in podobe, ki ima ohranjene številne elemente, ki pričajo o vsebini in socialni podobi lastnikov.

Osnovni namen obnove je bil ohranitev kulturnega spomenika in izboljšanje življenjskih pogojev v podeželski skupnosti, oblikovanje privlačnejšega vaškega okolja kot bivanjskega prostora in razvoj drugih dejavnosti – še posebej turizma, hkrati pa zagotovitev pogojev za promocijske in druge aktivnosti vinogradniškega društva, ostalih društev, lokalnega gospodarstva ter občine. Calsko gorco je leta 1997 kupilo Društvo vinogradnikov. Želeli so pridobiti prostor za društvene dejavnosti in preprečiti propadanje več kot 20 let opuščenega in nevzdrževanega objekta. Calsko gorco je Občina Rogaška Slatina leta 2000 z odlokom razglasila za kulturni spomenik.

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  

Zdravilišče Rogaška slatina

Zdravilišče Rogaška sodi med najbolj znana in strokovno usposobljena zdravilišča za preventivo, zdravljenje in rehabilitacijo bolezni prebavnega sistema in metabolnih bolezni (sladkorna bolezen, povišana vrednost maščob v krvi, prekomerna telesna teža), menedžerskih in psihosomatskih bolezni. Na podlagi edinstvenih  naravnih dejavnikov, mineralne in termomineralne vode,  zagotavlja sprostitev in boljše počutje vsakemu posamezniku. Kraj ima tudi bogato arhitekturno in kulturnozgodovinsko tradicijo, pestro ponudbo športnih aktivnosti ter različne možnosti zabave, tako da bo vaše bivanje polno nepozabnih doživetij in prijetnih trenutkov. 

Foto: foto arhiv
Vir: www.rogaska-medical.com

FaceBook  Twitter  

Kraljevi vrelec

kraljevi vrelecVas Kostrivnico redkokdo pozna po zdravilnih mineralnih vodah, ki so jih poznali že v keltskih časih, kar dokazuje najdena keltska broška pri enem izmed čiščenja vodnjaka. Broška se danes nahaja v muzeju v Gradcu. V vrelcu, ki je bil nazadnje obnovljen davnega leta 1857 in ga danes obdaja lep osmerokoten paviljon, si zdravilno vodo lahko nalijete s pomočjo prvotne mehanske črpalke iz 19. stoletja. Predzadnji lastniki Kostrivniške slatine, družina Gotscher , so v posebnih glinenih amforah s pečatom, prodajali vodo v Egipčanske lekarne kot zdravilo. Zadnji lastniki, družina Kupnik, pa so vodo izvažali v Ameriko (že v tistih časih preko 100 tisoč litrov). Družina Kupnik je s svojim delovanjem kot dober gospodar zaznamovala Kostrivnico, saj je zaposlovala veliko domačinov tako na kmetiji, kot v polnilnici, ustanovila pa je tudi prvo pošto, ki jo je potrebovala za svoje namene. Kraljevi vrelec je pomemben tudi zato, ker izvira iz Keltskih časov. Zraven stoji še kozolec toplar, ki služi kot prireditveni prostor. V njem se nahaja zbirka starega kmečkega orodja. Družbo pa jima dela Ignacijev vrelec, ki je bil nazadnje obnovljen leta 1843. Oba vrelca sta bila obnovljena v istem stilu, kot sta bila prvotno zgrajena. Posebnost: voda iz Kraljevega vrelca ob prebavi blagodejno vpliva tudi na kožo (nekateri jo celo primerjajo z vodo Vichy).

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  

Krajinski park Boč

krajinski parkBoč je z 978 m najvišji vrh Bočkega pogorja, ki je geološko in geografsko najvzhodnejši del Karavank. Zaradi enkratnosti, pestrosti in množice naravnih vrednot je širše območje Boča zavarovano kot krajinski park.

Zaznamujejo ga strjeni in dokaj ohranjeni gozdovi. Preplet travnikov in gozdov zagotavlja izjemno biotsko pestrost območja. Zaradi izjemne naravne dediščine je bil Boč z okolico najprej v domačem in nato tudi v evropskem merilu prepoznan kot naravovarstveno območje, ki ga je treba ohranjati. Ob vstopu v Evropsko unijo pa se je njegova naravovarstvena vrednost potrdila še v evropskem merilu, saj je velika večina območja del evropskega ekološkega

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  

Orglarstvo Škrabl

orglarstvoV orglarstvu Škrabl se lahko seznanite z izdelavo najstarejšega poznanega glasbila s tipkami, z možnostjo degustacije vina in tradicionalnih prigrizkov. Začetki današnje orglarske delavnice segajo v leto 1990, ko so začeli restavrirati stare in graditi nove orgle. Danes zaposlujejo okrog petdeset delavcev različnih specializacij, ki obvladajo vse od zahtevnih tehnologij računalniškega načrtovanja in vodenja modernih strojev, do mojstrov zavidljivih ročnih spretnosti, pod rokami katerih se navaden les spreminja v čudovite rezbarske dodatke. Vsake orgle so unikat, ki s svojo harmonijo dopolnjujejo sakralne prostore in marsikomu naježijo kožo.

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  

Paviljon kaktej

paviljon kaktejPaviljon kaktej v Cerovcu pod Bočem je občudovanja vredna zbirka preko sedem tisoč različnih kaktusov in ostalih sočnic iz vsega sveta. Med zbirko je veliko redkih vrst, ki ji dajejo še večji pomen. Kot zanimivost omenimo, da je najstarejši kaktus Ariocarpus star več kot 60 let, najmanjši kaktus je Blossfeldia, katerega trup ne preseže 1 cm v širino in višino. Posebna oblika kaktusa Dirty Old Man Cactus, ki izžareva zmagoslavje, Taščin fotelj, ki potrebuje 40 let, preden prvič zacveti. Posebnosti je veliko, od najmanjšega do največjega kaktusa, najbolj bodičastega ter najbolj občudovanega. Zbirka je vsekakor vredna ogleda.

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  

Juneževa domačija

janeževa domačijaSpomeniško zaščitena Juneževa domačija – etnografski muzej na prostem, obsega gospodarsko poslopje, delno zaprt kozolec toplar in čebelnjak ter obnovljeno staro kmečko hišo s črno kuhinjo iz 19. stol. z izvirno avtohtono opremo in inventarjem tedanjega časa. Hiša je bila naseljena do začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja in je edina v bližnji okolici zdravilišča Rogaška Slatina. Tukaj lahko okusite tradicionalne kulinarične dobrote ter spoznate običaje in navade Rogaške Slatine in okolice.

Foto: foto arhiv
Vir: Javni zavod za turizem Rogaška Slatina

FaceBook  Twitter  
   

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU


Piškotki so zavrnjeni.


Piškotki so sprejeti.

© Copyright 2012-2013 Marija Herček Apartmaji in sobe Rogaška Slatina

Facebook